GISSA VEM SOM HOPPAR RUNT OCH SKRIKER JUST NU??


Om kommunstyrelsen öppnar plånboken kan Alcazar komma till firandet av Kungsledens 100-årsjubileum. Om inte så kan man få nöja sig med en gatumusikant. Arkivbilder: Scanpix Förstora bild »

Schlagerstjärnor på önskelistan

Trelleborg En hejdundrande fest med artister som Alcazar och EMD. Det är vad Trelleborgs kommun och hamnbolaget vill satsa på under firandet av Kungsledens 100-årsjubileum. Kontakter med banden är redan tagna.
På torsdag ska kommunstyrelsen ta beslut om finansieringen av Kungsledsfirandet. Om artister av Alcazars och EMD:s dignitet ska kunna lockas till Trelleborg kommer det att kosta. Hela evenemanget beräknas då gå lös på 1,5 miljoner kronor.

- Säger kommunstyrelsen ja till att satsa de pengarna så kan vi boka in artister som exempelvis Alcazar och EMD. Får vi bara en tiondel så får vi väl satsa på någon gatumusikant eller liknande, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Men Ulf Bingsgård vill sikta högre än så, och i kommunens planering för firandet finns schlagerfinalisterna med på önskelistan. TA kan nu avslöja att kontakter redan har tagits med både Alcazar och EMD.

- Ja, det kan jag bekräfta. Men ingenting är klart, vi avvaktar besked från kommunstyrelsen angående finansieringen innan vi går vidare med samtalen, säger kommunens kultursekreterare Jörgen Flink.
Stjärnstatus Firandet ska pågå den 3, 4 och 6 juli. I den tidplan som Jörgen Flink skissat upp, och som ska ligga till grund för kommunstyrelsens beslut om finansiering, är tanken att EMD ska uppträda på fredagen och Alcazar på lördagen.

Ulf Bingsgård, som är ordförande i styrgruppen för festligheterna, vill ha artisterna till jubileet för att sätta lite extra stjärnstatus på evenemanget, och för att även tilltala även en lite yngre publik.

Både Alcazar och EMD har kvalificerat sig för final i årets melodifestival. På jubileet kan de även få sällskap av artister som Carina Jaarneks samt Doris och Knäckebröderna.

Kopierad från trelleborgsallehanda.se

GISSA VEM SOM HOPPAR RUNT OCH SKRIKER JUST NU??
GRABBARNA KOMMER KANSKE HIT(!!!!!!!!!!!!!!)

Kommentarer
Postat av: Mimmi

svar: Okej, spännande :) Ja, jag måste ju kolla ikväll och se om jag håller med eller inte ;)

Frågestund nu, ställ gärna en fråga eller två :)

2009-02-28 @ 12:41:26
URL: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Postat av: http://eerikandersson.blogg.se

HAHA, äntligen ja! :D

2009-02-28 @ 13:36:17
URL: http://eerikandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0